Töltsd velünk Szilveszter éjszakáját és  köszöntsd az új esztendőt a Kárpát-kanyarban. Brassó csodás városa, a környező hatalmas hegyek megannyi lehetőséget kínálnak túrára, csodás fotókra, unatkozni nem fogunk. Itt garantáltan lesz hó, ha egy igazi téli élményre vágysz, itt a helyed. Szállásunk barcasági csángó panzióban lesz, innen derítjük föl a környéket, könnyű túrák, lovasszánozás, hótaposás, forralt bor, szilveszteri buli és minden, ami belefér! Tarts velünk egy igazi téli élményért!

Bővebben: Szilveszter a Kárpát-Kanyarban 2017 - 2018

Ha egy Spartacus-élményre vágysz, ez a neked való túra. Hódítsd meg a Retyezát csúcsot, amely a Déli Kárpátok egyik legmagasabbja 2482 méterrel, az egész hegység névadó csúcsa. Noha nem éri el az ötszáz métert, a Retyezát nem lebecsülendő, ugyanis remek panorámákat kínál és embert próbáló ösvény vezet fel a tetejére. Gyűrd magad alá a Retyezátot!

Bővebben: Villámhétvége: a Retyezát, a Déli Kárpátok teteje - 2017 augusztus 4 - 6

“Fellegszerű hegyek, hegyszerű fellegek,
hol a köd testet ölt, a kő meg fellebeg,
s alig leírhatóan, alig képzelhetőn
fátyolos napsugár szikrázik a tetőn.” (Babits Mihály)

Tarts te is velünk a Déli-Kárpátok tetejére, a Fogarasi-havasokba. Túrázz a fenséges gerincen, mely elválasztja Erdélyt Havasalföldtől, és hetven kilométer hosszan vonul kelet-nyugati irányban. Nem járjuk végig az egész gerincet, hiszen az több napos, nagyhátizsákos élmény lenne, viszont túránk során megtekinthetsz néhány csodás helyet, néhány tengerszemet és érezheted az Fogarasi-havasok egyedülálló hangulatát. A Déli Kárpátok leghosszabb gerincén sétálunk néhány kilométert, mindenfele csodálatos panorámák, éles gerincek, csipkézett hegyhátak, szédítő mélységek. Az örök csendet semmi sem töri meg, csak a mormoták kiáltása vagy a sasok vijjogása. Kristálytiszta tavak, patakok, suttogó fenyvesek, selymes rétek csak rád várnak. Ne habozz, fezezd fel ezt a csodálatos világot!

Bővebben: Séta Erdély tetején - túra a „fellegszerű hegyekbe” – 2017 augusztus 10 - 13

Tölts velünk négy csodálatos napot a Retyezátban. A Déli-Kárpátok egyik legnagyobb hegysége a Retyezát, avagy régi magyar nevén a Zerge-havasok. Egy csodálatos magashegység, ahol minden egyszerre jelen van, amiért érdemes a hegyekre járni. A hatalmas gleccservölgyekben gyönyörű tengerszemek bújnak meg, összesen nyolcvannál is több tengerszem található a hegységben. A legmagasabb csúcs a Peleága,  a maga 2509 méterével fenségesen emelkedik ki a tájból. Hatalmas sziklák, éles gerincek, vad, járatlan vidék, gyönyörű tavak és vízesések, kristálytiszta patakok, selymes pázsitok és végtelen fenyvesek: mind látni fogjuk a három csodálatos nap során.

Bővebben: Tengerszemek nyomában – a fenséges Retyezát - 2017 augusztus 24 - 27

Ősszel  már kevesebb a napsütés, ezért a levelekben lévő, zöld színért felelős klorofill lassan lebomlik, így láthatóvá válnak a levelekben levő más színanyagok. A lombhullató vegyes erdők ilyenkor pompáznak a legszebb színekben. Minden növény levele másképp színesedik. A bükkösök pirosak lesznek, a gyertyán sárgás lesz, talán a nyírfa produkálja a legelképesztőbb változást: egészen citromsárgák lesznek a levelei.  A fenyvesek sötétzöldek maradnak ilyenkor is. A színpompához a távoli, havas csúcsok adják a díszletet. Van egy-két hét minden ősszel, általában október végén, amikor a levelek a legszínesebbek, mielőtt lehullnak és átadják a terepet a szürke novembernek. Ez az a rövidke időszak, amikor a természet legszebb színeiben pompázik, ezt igyekszünk eltalálni idén is. Gyönyörű helyekre megyünk színes lombokat nézni, ezer méter fölé, ahol sok a nyírfa, lombhullató erdők keverednek fenyvesekkel, ás a távolban havas hegycsúcsok látszanak. Tarts velünk a Szigethegységbe, a Kárpát-Kanyarba, éld át a csodát és készíts remek fotókat!

Bővebben: Színes lombok kavalkádja - őszi lombok a Kárpátokban - 2017 október 19 - 23