Kedves túratársak! Közeledik a szeretet ünnepe és egy szép kirándulásra hívunk, ami egy jótékonysági akció is egyben. Kösd össze a szépet a jóval, ismerkedj meg Böjte Csabával és munkájával, valamint vegyél részt egy gyönyörű, Dél-erdélyi kiránduláson és vesd bele magad a nagyszebeni karácsonyi vásár forgatagába. A kirándulás teljes ára Böjte Csabához kerül személyesen, ő belátása szerint fogja azt felhasználni. Tégy jót és érezd jól magad!

Bővebben: Advent Déván és Nagyszebenben - 2018 december 14 - 16

Az utolsó Édenkert Európában, megyényi nagyságú vízi világ, a legérintetlenebb természeti paradicsom Európában. Hatalmas vízfelületek, végtelen nádasok, érintetlen erdők, rengeteg madár és igazi horgászparadicsom – a Deltában mindenki talál magának programot. Utunk során alaposan bejárjuk a Deltát, elmegyünk a világ végére, Szulinába, strandolunk a Fekete-tenger partján és rengeteg időnk lesz bóklászni ebben a csodás vízi világban.

Bővebben: Hova megy a Duna? Kirándulás a Deltába - 2018 július 25 - 29

A hatalmas kiterjedésű Bihar hegység legérdekesebb vidéke a Pádis-fennsík.  Pádis tulajdonképpen egy olyan fennsík, melynek nincs természetes lefolyása, tehát az itt lehulló csapadék a föld mélyében talál magának utat lefelé. A mészkőben a víz számtalan csodás alakzatot hozott létre az évmilliók folyamán. Pádis egy olyan hely, ahol viszonylag kis területen rendkívül sok  karsztlátványosság található. Szurdokok, kanyonok, víznyelők, vízesések, patakok, barlangok színesítik a palettát, kifogyhatatlan és megunhatatlan látványosságokat kínálva.

Bővebben: Rád vár a csodavár - Pádisi túrák – 2018 augusztus 9 - 13

Utunk során szédítő magasságokba kapaszkodunk, ahonnan szédítő mélységekbe tekintünk le. Meglátogatjuk Erdély legszebb szurdokait és hasadékát: a Tordai-hasadékot, a Remetei-szorost, a híres Csodavárat. Bejárjuk őket lent, majd fentről is belesünk. Mindenütt elegendő időt töltünk ahhoz, hogy alaposan megismerjük ezeket a helyeket. Lehetőségünk lesz ritka panorámákban gyönyörködni és csodás fényképeket készíteni.

Bővebben: Mélység és magasság – Erdély legszebb szurdokai - 2018 augusztus 23 - 26

Tölts velünk négy csodálatos napot a Retyezátban. A Déli-Kárpátok egyik legnagyobb hegysége a Retyezát, avagy régi magyar nevén a Zerge-havasok. Egy csodálatos magashegység, ahol minden egyszerre jelen van, amiért érdemes a hegyekre járni. A hatalmas gleccservölgyekben gyönyörű tengerszemek bújnak meg, összesen nyolcvannál is több tengerszem található a hegységben. A legmagasabb csúcs a Peleága,  a maga 2509 méterével fenségesen emelkedik ki a tájból. Hatalmas sziklák, éles gerincek, vad, járatlan vidék, gyönyörű tavak és vízesések, kristálytiszta patakok, selymes pázsitok és végtelen fenyvesek: mind látni fogjuk a három csodálatos nap során.

Bővebben: Tengerszemek nyomában – a fenséges Retyezát - 2018 augusztus 23 - 26

“Fellegszerű hegyek, hegyszerű fellegek,
hol a köd testet ölt, a kő meg fellebeg,
s alig leírhatóan, alig képzelhetőn
fátyolos napsugár szikrázik a tetőn.” (Babits Mihály)

Tarts te is velünk a Déli-Kárpátok tetejére, a Fogarasi-havasokba. Túrázz a fenséges gerincen, mely elválasztja Erdélyt Havasalföldtől, és hetven kilométer hosszan vonul kelet-nyugati irányban. Nem járjuk végig az egész gerincet, hiszen az több napos, nagy hátizsákos élmény lenne, viszont túránk során megtekinthetsz néhány csodás helyet, néhány tengerszemet és érezheted az Fogarasi-havasok egyedülálló hangulatát. A Déli Kárpátok leghosszabb gerincén sétálunk néhány kilométert, mindenfele csodálatos panorámák, éles gerincek, csipkézett hegyhátak, szédítő mélységek. Az örök csendet semmi sem töri meg, csak a mormoták kiáltása vagy a sasok vijjogása. Kristálytiszta tavak, patakok, suttogó fenyvesek, selymes rétek csak rád várnak. Ne habozz, fezezd fel ezt a csodálatos világot!

Bővebben: Séta Erdély tetején - túra a „fellegszerű hegyekbe” – 2018 szeptember 6 - 9

Arzsána, Domogléd, Mehádia, Belaréka, furcsa nevek és furcsa helyek várnak ránk ezen a túrán. A déli végekre megyünk, ahol ritkán jár magyar turista, és olyan ösvényeken kalauzolunk, ahol még garantáltan nem jártál. Itt minden kicsit más, mint máshol: igazi karsztvidéken járunk, hatalmas sziklák, víznyelők és a környék emblematikus fafajtája, a híres bánáti feketefenyő egyedi arculatot adnak a tájnak. Herkulesfürdő a régió turisztikai központja, rövid városnézés után bevetjük magunkat a vadonba, ahol igazi csodák várnak ránk.

Bővebben: Arzsána és Domogléd - gyaloglás a világ végén - 2018 szeptember 20 - 23

Ősszel  már kevesebb a napsütés, ezért a levelekben lévő, zöld színért felelős klorofill lassan lebomlik, így láthatóvá válnak a levelekben levő más színanyagok. A lombhullató vegyes erdők ilyenkor pompáznak a legszebb színekben. Minden növény levele másképp színesedik. A bükkösök pirosak lesznek, a gyertyán sárgás lesz, talán a nyírfa produkálja a legelképesztőbb változást: egészen citromsárgák lesznek a levelei.  A fenyvesek sötétzöldek maradnak ilyenkor is. A színpompához a távoli, havas csúcsok adják a díszletet. Van egy-két hét minden ősszel, általában október végén, amikor a levelek a legszínesebbek, mielőtt lehullnak és átadják a terepet a szürke novembernek. Ez az a rövidke időszak, amikor a természet legszebb színeiben pompázik, ezt igyekszünk eltalálni idén is. Gyönyörű helyekre megyünk színes lombokat nézni, ezer méter fölé, ahol sok a nyírfa, lombhullató erdők keverednek fenyvesekkel, ás a távolban havas hegycsúcsok látszanak. Tarts velünk a Szigethegységbe, a Kárpát-Kanyarba, éld át a csodát és készíts remek fotókat!

Bővebben: Színes lombok kavalkádja - őszi lombok a Kárpátokban - 2018 október 10 - 14, október 19 - 23